Hozzávalók:
- 4 tojás
- 25 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- 20 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 1/2 kk szódabikarbóna
- 1 ek kakaópor
- dió, mazsola, meggylekvár
- A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét habbá verjük.A tojások sárgáját a cukrokkal fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk az olajat és a tejet., mazsolát, diót.A liszthez keverjük a sütőport, a szódabikarbónát , majd a tojássárgás masszába keverjük.A tojáshabot óvatosan beleforgatjuk a masszába.Egy kuglófformát kivajazunk, és liszttel kiszórunk. Beletöltjük a tészta kb. 2/3-3/4-ed részét. A maradék tésztába beleszitáljuk a kakaóport, majd óvatosan beleforgatjuk. Ezzel tulajdonképpen, mintha meglocsolnánk a világos tésztát, rákanalazzuk.Sütőbe toljuk, és kb. 1 óra alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!Tetejét csokimázzal megkenhetjük, porcukorral megszórhatjuk, meggylekvárral nyokon öntjük tálaláskor.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése