Összes oldalmegjelenítés

Címkék

liszt (63) tojás (59) cukor (56) sütőpor (48) tej (45) vanília (36) porcukor (32) margarin (29) vaj (25) dió (18) kakaó (18) olaj (16) csoki (15) (13) citrom (11) puding (11) méz (10) fahéj (8) mazsola (8) lekvár (7) élesztő (7) citromhéj (6) szódabikarbóna (6) tejszín (6) zselatin (6) rum (5) szegfűszeg (5) ételfesték (5) keményítő (4) kókuszreszelék (4) meggy (4) narancs (4) sajt (4) zsír (4) eper (3) tejföl (3) alma (2) barnacukor (2) gyömbér (2) kávé (2) köménymag (2) mák (2) nektarin (2) szezámmag (2) tehéntúró (2) ecet (1) erdei gyümölcsök (1) gomba (1) habfixáló (1) konyak (1) mascarpone (1) szegfűbors (1) szilva (1) tejpor (1) virsli (1) zselé (1) zsemlemorzsa (1) ánizs (1) őszibarackbefőtt (1)

2013. november 2., szombat

Mazsolás- diós márványos kuglóf


Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1/2 kk szódabikarbóna
  • 1 ek kakaópor
  • dió, mazsola, meggylekvár                                                                                                                                                                            
  • A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét habbá verjük.A tojások sárgáját a cukrokkal fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk az olajat és a tejet., mazsolát, diót.A liszthez keverjük a sütőport, a szódabikarbónát , majd a tojássárgás masszába keverjük.A tojáshabot óvatosan beleforgatjuk a masszába.Egy kuglófformát kivajazunk, és liszttel kiszórunk. Beletöltjük a tészta kb. 2/3-3/4-ed részét. A maradék tésztába beleszitáljuk a kakaóport, majd óvatosan beleforgatjuk. Ezzel tulajdonképpen, mintha meglocsolnánk a világos tésztát, rákanalazzuk.Sütőbe toljuk, és kb. 1 óra alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!Tetejét csokimázzal megkenhetjük, porcukorral megszórhatjuk, meggylekvárral nyokon öntjük tálaláskor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése