Összes oldalmegjelenítés

Címkék

liszt (63) tojás (59) cukor (56) sütőpor (48) tej (45) vanília (36) porcukor (32) margarin (29) vaj (25) dió (18) kakaó (18) olaj (16) csoki (15) (13) citrom (11) puding (11) méz (10) fahéj (8) mazsola (8) lekvár (7) élesztő (7) citromhéj (6) szódabikarbóna (6) tejszín (6) zselatin (6) rum (5) szegfűszeg (5) ételfesték (5) keményítő (4) kókuszreszelék (4) meggy (4) narancs (4) sajt (4) zsír (4) eper (3) tejföl (3) alma (2) barnacukor (2) gyömbér (2) kávé (2) köménymag (2) mák (2) nektarin (2) szezámmag (2) tehéntúró (2) ecet (1) erdei gyümölcsök (1) gomba (1) habfixáló (1) konyak (1) mascarpone (1) szegfűbors (1) szilva (1) tejpor (1) virsli (1) zselé (1) zsemlemorzsa (1) ánizs (1) őszibarackbefőtt (1)

2013. november 9., szombat

Almás sütemény

Hozzávalók: 230g liszt,3 tojás,100g cukor,1tasak vanillincukor,1tasak sütőpor,150ml tej, 150g margarin/vaj
Töltelék: 4 db alma(savanyú,kevésbé leves),100g mazsola,másfél teáskanál fahaj,1evőkanálnyi cukor,fél citromnak a leve.
Almát meghámozni,szeletelni,mazsolával,fahajjal,egy kanálnyi cukorral a citromlevével beáztatni.
A tojásokat a cukorral,vaníliás cukorral habosra kavarni,a többi hozzávalót is hozzaadni,vajazott formába tölteni.
A beáztatott almát, mazsolát a tetejére, szemnek tetszőlegesen rakni,egy pici fahajjal es cukorral megszórni, előmelegitett sütőben 200*C on 35-40 percig sütni.
Köszönöm, Varga Zsuzsának! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése