Összes oldalmegjelenítés

Címkék

liszt (63) tojás (59) cukor (56) sütőpor (48) tej (45) vanília (36) porcukor (32) margarin (29) vaj (25) dió (18) kakaó (18) olaj (16) csoki (15) (13) citrom (11) puding (11) méz (10) fahéj (8) mazsola (8) lekvár (7) élesztő (7) citromhéj (6) szódabikarbóna (6) tejszín (6) zselatin (6) rum (5) szegfűszeg (5) ételfesték (5) keményítő (4) kókuszreszelék (4) meggy (4) narancs (4) sajt (4) zsír (4) eper (3) tejföl (3) alma (2) barnacukor (2) gyömbér (2) kávé (2) köménymag (2) mák (2) nektarin (2) szezámmag (2) tehéntúró (2) ecet (1) erdei gyümölcsök (1) gomba (1) habfixáló (1) konyak (1) mascarpone (1) szegfűbors (1) szilva (1) tejpor (1) virsli (1) zselé (1) zsemlemorzsa (1) ánizs (1) őszibarackbefőtt (1)

2012. február 24., péntek

Virslis batyu

Tészta: liszt szemre kb fél kg, 1 tojás, 1 kanál disznózsír, só,élesztő, tej
A hozzávalókat össze kell gyúrni, persze előtte az élesztőt langyos tejben fel kell futtatni, majd pihentetni kell 1 órát.Nyújtás után csíkokra vágjuk,majd virslit és sajtot tekerünk be vele.A végén megkenjük tojással, majd szezámmaggal szórjuk meg a tetejét. Így sütjük kb 4o-45 percet. Mustárral, vagy ki mivel elképzeli, fogyasztható. Vacsorának készült, de túl hosszú művelet volt, nyűgös gyermek mellett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése