30 dkg liszt
2 ek kakaópor
12 dkg cukor
1 cs sütőpor
15 dkg margarin
1 tojás
Fehér krém:
6 tojás fehérje
12 dkg cukor
20 dkg kókuszreszelék
6 tojás sárgája
3 ek liszt
3 dl tej
25 dkg vaj
3 ek cukor
1 vaníliás cukor
A tésztához előbb a margarint morzsoljuk el a liszttel, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
Míg felverjük a tojásfehérjét a cukorral és hozzákeverjük a kókuszt, a tésztát hűtőbe tesszük.
Ezután két részre osztjuk, egyik felét kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe (kb.20x30 cm) terítjük, majd elegyengetjük rajta a tojásfehérjés krémet. Kinyújtjuk a másik felét is és rátesszük a fehér krém tetejére. kb. 25 perc alatt megsütjük.
Míg sül, megfőzhetjük a sárga krémet. A tejet feltesszük melegedni, a tojássárgákat elkeverjük a liszttel és kevés meleg (nem forró) tejjel, majd a tűzhelyen lévő tejhez adjuk. Folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle. Ezután hagyjuk kihűlni, eközben néha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön a teteje.
Ha kihűlt a krém, a vajat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd a krémmel homogén masszává vegyítjük, és a kihűlt tésztás réteg tetejére terítjük. Végül csokival, kókuszreszelékkel megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése