Összes oldalmegjelenítés

Címkék

liszt (63) tojás (59) cukor (56) sütőpor (48) tej (45) vanília (36) porcukor (32) margarin (29) vaj (25) dió (18) kakaó (18) olaj (16) csoki (15) (13) citrom (11) puding (11) méz (10) fahéj (8) mazsola (8) lekvár (7) élesztő (7) citromhéj (6) szódabikarbóna (6) tejszín (6) zselatin (6) rum (5) szegfűszeg (5) ételfesték (5) keményítő (4) kókuszreszelék (4) meggy (4) narancs (4) sajt (4) zsír (4) eper (3) tejföl (3) alma (2) barnacukor (2) gyömbér (2) kávé (2) köménymag (2) mák (2) nektarin (2) szezámmag (2) tehéntúró (2) ecet (1) erdei gyümölcsök (1) gomba (1) habfixáló (1) konyak (1) mascarpone (1) szegfűbors (1) szilva (1) tejpor (1) virsli (1) zselé (1) zsemlemorzsa (1) ánizs (1) őszibarackbefőtt (1)

2013. április 2., kedd

Bogyó és Babóca- Napraforgók

Drága kicsi Rablókám holnap 2 éves. Fél évet :) gondolkodtam a tortáján. Kotrógép legyen, vagy tűzoltó, aztán Bogyó vitte a babért, ő a kedvenc és a "forgók- mese". Anyja fia, az én kedvencem is a napraforgó így dupla öröm volt elkészíteni. Igaz sok hiba van benne, de első festett tortának elmegy, és én sem vagyok tökéletes, nehogy már a tortám az legyen :))
A lapok vaníliás piskóták. A krém a Kiskukta oldalán található recept szerint készült. kiváncsi vagyok holnap az összhatásra, külön- külön jók.
300 gr túró
4 dl tejszín
1 dl tejföl
kb 5 ek porcukor vagy ízlés szerint
1 cs vaníliás cukor
1 púpos ek étkezési zselatin
1 dl tej
1 nagy őszibarackbefőtt

A tejfölt, porcukort, vaníliáscukort, túrót botmixerrel krémessé kavarjuk
Az étkezési zselatint a tejjel elkavarjuk, majd oldódásig melegítjük, félretesszük.
A nagyon hideg tejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a túrós pépet, majd a krémből 1 kanálnyit elkeverünk a zselatinban, majd több részletben hozzáadjuk a zselatint a krémhez. A barackot felkockázzuk és hozzakavarjuk.
A fondant alatt vajaskrém van a tapadás miatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése