Összes oldalmegjelenítés
Címkék
liszt
(63)
tojás
(59)
cukor
(56)
sütőpor
(48)
tej
(45)
vanília
(36)
porcukor
(32)
margarin
(29)
vaj
(25)
dió
(18)
kakaó
(18)
olaj
(16)
csoki
(15)
só
(13)
citrom
(11)
puding
(11)
méz
(10)
fahéj
(8)
mazsola
(8)
lekvár
(7)
élesztő
(7)
citromhéj
(6)
szódabikarbóna
(6)
tejszín
(6)
zselatin
(6)
rum
(5)
szegfűszeg
(5)
ételfesték
(5)
keményítő
(4)
kókuszreszelék
(4)
meggy
(4)
narancs
(4)
sajt
(4)
zsír
(4)
eper
(3)
tejföl
(3)
alma
(2)
barnacukor
(2)
gyömbér
(2)
kávé
(2)
köménymag
(2)
mák
(2)
nektarin
(2)
szezámmag
(2)
tehéntúró
(2)
ecet
(1)
erdei gyümölcsök
(1)
gomba
(1)
habfixáló
(1)
konyak
(1)
mascarpone
(1)
szegfűbors
(1)
szilva
(1)
tejpor
(1)
virsli
(1)
zselé
(1)
zsemlemorzsa
(1)
ánizs
(1)
őszibarackbefőtt
(1)
2012. december 30., vasárnap
Képviselőfánk
Matyinak ízlett nagyon.
Tésztához:
15 dkg margarin
15 dkg liszt
6 tojás
1 kk cukor
csipet só
Krémhez:
4 tojás fehérje
3 dl tej
4 ek cukor
1 cs. vaníliás pudingpor
3 dkg liszt
1 cs vaníliás cukor
5 dl tejszín
1 ek cukor
1 ek zselatin
Elkészítés:
Egy edényben a 3 dl vizet, a sót és a cukrot felforraljuk, majd beletesszük a margarint.
Ha teljesen feloldódott, a liszetet is hozzáadjuk.
Kevergetjük addig, amíg sima nem lesz, és leválik az edény faláról.
Tűzről levéve egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd csillagcsöves habzsákba töltjük és kisebb halomkat nyomunk. (Kellő távolságot kell hagyni mert megnőnek.)
Előmelegített 230 fokon 5 percig sütjük ,majd leveszzük a hőfokot 200 fokra és 10-15 perc sütjük.
Ha szép aranyszínűek lettek a sütőt lezárjuk és az ajtaját résnyire kitámasztjuk 15 percig, hogy a fánkok lassan hűljenek ki, így nem fognak összeesni.
A sárga krém elkészítéséhez a pudingport, a tej-cukor-liszt-vaníliás cukorral sűrűre főzzük, majd ha kicsit kihűlt, a keményre vert tojásfehérjét hozzáadjuk, és a zselatint is.
Fehér krémhez a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a zselatint.
A kihűlt fánkokat 2/3 megvágjuk, majd beletöltjük a sárga krémet, utána a fehéret.
Ha kész, a tetejüket visszatesszük, porcukorral meghintjük.
A recept a nosalty.hu oldal és nagynéném receptje kombinálásából van.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése