Összes oldalmegjelenítés

Címkék

liszt (63) tojás (59) cukor (56) sütőpor (48) tej (45) vanília (36) porcukor (32) margarin (29) vaj (25) dió (18) kakaó (18) olaj (16) csoki (15) (13) citrom (11) puding (11) méz (10) fahéj (8) mazsola (8) lekvár (7) élesztő (7) citromhéj (6) szódabikarbóna (6) tejszín (6) zselatin (6) rum (5) szegfűszeg (5) ételfesték (5) keményítő (4) kókuszreszelék (4) meggy (4) narancs (4) sajt (4) zsír (4) eper (3) tejföl (3) alma (2) barnacukor (2) gyömbér (2) kávé (2) köménymag (2) mák (2) nektarin (2) szezámmag (2) tehéntúró (2) ecet (1) erdei gyümölcsök (1) gomba (1) habfixáló (1) konyak (1) mascarpone (1) szegfűbors (1) szilva (1) tejpor (1) virsli (1) zselé (1) zsemlemorzsa (1) ánizs (1) őszibarackbefőtt (1)

2012. november 9., péntek

Hajtovány

Hozzávalók:
1kg liszt, 2 evőkanál só, 5dkg élesztő, 6-7 dl tej, pici cukor,1 tojás, 1dl olaj
Töltelék:25dkg Rama margarin, 2o dkg reszelt sajt, 2tojás sárgája, kevés só

Az élesztőt a cukorral 1 dl tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrva lágy tésztát készítünk, amit addig pihentetünk, amig duplájára nem nő. A megkelt tésztát ketté vágjuk és egyenként vékonyra nyújtjuk, majd megkenjük a lereszelt sajttal elkevert margarinnal, és mint a bejglit, feltekerjük. Háromszögekre vágjuk, megkenjük a tetejét tojássárgával, szórhatunk rá köménymagot, sajtot, szezámmagot, durva sót és 2o percig sütjük

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése