Összes oldalmegjelenítés

Címkék

liszt (63) tojás (59) cukor (56) sütőpor (48) tej (45) vanília (36) porcukor (32) margarin (29) vaj (25) dió (18) kakaó (18) olaj (16) csoki (15) (13) citrom (11) puding (11) méz (10) fahéj (8) mazsola (8) lekvár (7) élesztő (7) citromhéj (6) szódabikarbóna (6) tejszín (6) zselatin (6) rum (5) szegfűszeg (5) ételfesték (5) keményítő (4) kókuszreszelék (4) meggy (4) narancs (4) sajt (4) zsír (4) eper (3) tejföl (3) alma (2) barnacukor (2) gyömbér (2) kávé (2) köménymag (2) mák (2) nektarin (2) szezámmag (2) tehéntúró (2) ecet (1) erdei gyümölcsök (1) gomba (1) habfixáló (1) konyak (1) mascarpone (1) szegfűbors (1) szilva (1) tejpor (1) virsli (1) zselé (1) zsemlemorzsa (1) ánizs (1) őszibarackbefőtt (1)

2012. november 4., vasárnap

Finom csokis- diós sütemény



Hozzávalók:
a piskótához: 6 tojásfehérje,, 2o dkg cukor,1 sütőpor, 3 evőkanál liszt, 2o dkg darált dió/ 5 evőkanál olaj, 2o dkg fehér csoki/krém:1o evőkanál cukor, 25dkg margarin, 6 tojássárgája, 2o dkg vágott dió/ bevonáshoz: 5 evőkanál olaj 2o dkg csoki
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verünk, majd hozzáadjuk a sütőport és a lisztet, végül a diót. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük, miután kivettük a sütőből, azonnal elkenjük rajta a felolvasztott fehér csokit, majd várjunk, míg meghűl. Közben elkészítjük a krémet: 5 evőkanál cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a margarint, majd tovább kavargatva hozzáadjuk az 5 evőkanál cukorral elkevert tojássárgákat.
Lassú tűzön besűrítjük, míg nem folyik, majd hozzáadjuk a durvára vágott diót.
Kihűlés után, rákenjük a sütire, végül pedig bevonjuk az olvasztott bevonócsokival.


1 megjegyzés: