a piskótához: 6 tojásfehérje,, 2o dkg cukor,1 sütőpor, 3 evőkanál liszt, 2o dkg darált dió/ 5 evőkanál olaj, 2o dkg fehér csoki/krém:1o evőkanál cukor, 25dkg margarin, 6 tojássárgája, 2o dkg vágott dió/ bevonáshoz: 5 evőkanál olaj 2o dkg csoki
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verünk, majd hozzáadjuk a sütőport és a lisztet, végül a diót. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük, miután kivettük a sütőből, azonnal elkenjük rajta a felolvasztott fehér csokit, majd várjunk, míg meghűl. Közben elkészítjük a krémet: 5 evőkanál cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a margarint, majd tovább kavargatva hozzáadjuk az 5 evőkanál cukorral elkevert tojássárgákat.
Lassú tűzön besűrítjük, míg nem folyik, majd hozzáadjuk a durvára vágott diót.
Kihűlés után, rákenjük a sütire, végül pedig bevonjuk az olvasztott bevonócsokival.
Dió-csokoládé, nyerő páros!
VálaszTörlés