Összes oldalmegjelenítés

Címkék

liszt (63) tojás (59) cukor (56) sütőpor (48) tej (45) vanília (36) porcukor (32) margarin (29) vaj (25) dió (18) kakaó (18) olaj (16) csoki (15) (13) citrom (11) puding (11) méz (10) fahéj (8) mazsola (8) lekvár (7) élesztő (7) citromhéj (6) szódabikarbóna (6) tejszín (6) zselatin (6) rum (5) szegfűszeg (5) ételfesték (5) keményítő (4) kókuszreszelék (4) meggy (4) narancs (4) sajt (4) zsír (4) eper (3) tejföl (3) alma (2) barnacukor (2) gyömbér (2) kávé (2) köménymag (2) mák (2) nektarin (2) szezámmag (2) tehéntúró (2) ecet (1) erdei gyümölcsök (1) gomba (1) habfixáló (1) konyak (1) mascarpone (1) szegfűbors (1) szilva (1) tejpor (1) virsli (1) zselé (1) zsemlemorzsa (1) ánizs (1) őszibarackbefőtt (1)

2014. május 30., péntek

Zserbó

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 Rama   sütőmargarin
  • 1 dl tej
  • 1 dkg élesztő
  • csipetnyi só
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg darált dió
  • 20 dkg cukor
  • baracklekvár 
  • citromhéj

Elkészítés:

Az élesztőt langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, és csipet sót, jól összedolgozzuk. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik lapot kinyújtjuk  sütőtepsi méretére,. Az alsó lapot megkenjük lekvárral, meghintjük a darált dió és a cukor keverékének a felével. Ráhelyezzük a másik lapot, azt is hasonlóképpen kenjük meg és töltjük. Erre rátesszük a harmadik lapot úgy, hogy a széleket is betakarjuk vele. A tésztát szobahőmérsékleten egy órán át kelesztjük. A tészta tetejét megszurkáljuk, és az előmelegített sütőben, lassan sütjük, míg a teteje egyenletes világospiros lesz  A megsült tésztát, ha kihűlt, bevonjuk csokoládémázzal.

A receptet köszönöm Etelka néninek ! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése