-a lapokhoz: 40 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 1 tojás, 2 evőkanál méz, 5 dkg vaj, 3 evőkanál tejföl, 1 teáskanál szódabikarbóna
-a mákos piskótához: 6 tojás, 2ö dkg cukor, 10-10 dkg liszt és mák, 0.5 dl olaj, 1 sütőpor
-a krémhez 20 dkg cukor , 2 vaníliás pudingpor, 6 dl tej, 30 dkg vaj, fél narancs leve és héja
Mézes lapok készítése:Összegyúrjuk a hozzávalókat, majd a tésztát kettévesszük, kinyújtjuk és 2 lapban 180 fokon, kb. 10 perc alatt világosbarna színűre megsütjük (ugyanabban vagy ugyanakkora méretű tepsiben, mint a mákos piskótát). Vigyázat, a lap - mint minden más mézes, szalalkális, stb. - könnyen törik.
A piskótát hagyományos módon elkészítjük, majd a krémmel összerakjuk, alul a gyúrt lap, krém, piskóta, gyúrt lap.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése