Összes oldalmegjelenítés

Címkék

liszt (63) tojás (59) cukor (56) sütőpor (48) tej (45) vanília (36) porcukor (32) margarin (29) vaj (25) dió (18) kakaó (18) olaj (16) csoki (15) (13) citrom (11) puding (11) méz (10) fahéj (8) mazsola (8) lekvár (7) élesztő (7) citromhéj (6) szódabikarbóna (6) tejszín (6) zselatin (6) rum (5) szegfűszeg (5) ételfesték (5) keményítő (4) kókuszreszelék (4) meggy (4) narancs (4) sajt (4) zsír (4) eper (3) tejföl (3) alma (2) barnacukor (2) gyömbér (2) kávé (2) köménymag (2) mák (2) nektarin (2) szezámmag (2) tehéntúró (2) ecet (1) erdei gyümölcsök (1) gomba (1) habfixáló (1) konyak (1) mascarpone (1) szegfűbors (1) szilva (1) tejpor (1) virsli (1) zselé (1) zsemlemorzsa (1) ánizs (1) őszibarackbefőtt (1)

2012. május 19., szombat

Virágcsokor

Szülinap. Apánknak. 31 éves. Akartam sütni valami férfias tortát, hát nem mondom...
Piskóta: 4 tojás, 1o kanál forró víz, 14 kanál cukor, 14 kanál liszt, 1 csomag sütőpor
A tojás fehérjét mikor keménnyé vertük, hozzáadjuk a 1o kanál vizet, utána a cukrot, majd a tojások sárgáját, a sütőport és a lisztet a végén óvatosan, kanalanként hozzá keverjük.Végül kizsírozott, lisztezett tortaformában megsütjük.
Krém: 5 dl tej, 5 halmos kanál liszt. Ezeket folytonos kavarás mellett péppé főzzük, cukorral ízlés szerint ízesítjük. Mikor kissé hűlt hozzá kavarunk 1 csomag Rama margarint, végül ugyancsak ízlés szerint őrölt diót teszünk bele és egy kis rumot.



A díszítés lehet fondant vagy marcipán, a többi a képzelőerő dolga.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése